Strinda videregående skole > Aktiviteter > Musikal

Musikal

Hvert år i februar presenteres en musikalforestilling på Strinda videregående skole. Forestillinga skapes og framføres av femti til hundre elever, som til sammen dekker alle vanlige funksjoner i et musikal-produksjonsapparat; ikke bare som musikere og skuespillere, men også i arbeid med kostymer og kulisser, hår/sminke, lys/lyd/bilde og teknikk, plakatproduksjon og annet PR-arbeid.

Scenen blir bygget og dekorert fra grunnen av, kostymene er sydd for anledningen, musikken er omarrangert for vår besetning, og både sangtekster og manus oversettes eller tilrettelegges. Og alt synges, danses og spilles – selvfølgelig – ”live” på trøndersk fra scenen.

Opp gjennom årene har musikalen vært organisert som ”valgfag”, men med innføringen av Kunnskapsløftet er dette ikke lenger mulig. Musikalen inngår i stedet som et prosjektarbeid i tre forskjellige ”programfag” som elevene velger ett av og som de leser over to år. Disse fagene er MDD3004 Musikk, MDD3005 Teaterensemble og FOR3002 Scenografi og kostyme.

Strindamusikalen 2018 er Rock of Ages!

Strindamusikalen har egen Facebookside - sjekk den ut og lik siden!