Strinda videregående skole > Aktiviteter > Trøndersk matmanifest

Trøndersk matmanifest

Trøndelag har sitt eget matmanifest. Hvert år markeres dette og i den forbindelse bidrar Restaurant- og matfagelever til å promotere lokale råvarer og matfagene på Strinda vgs.

Sammen med Oi Trøndersk mat og drikke, Trondheimkokkenes mesterlaug og Trondheim sommelierteam bidrar Restaurant- og matfag på Strinda til å promotere lokale råvarer samt å informere om utdanningsveier innen matfagene. I 2017 ble dagen markert på Sunnland ungdomsskole der lunsjretter ble servert til skolens 10-klassinger.

Ønsket med trøndersk matmanifest er å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom bevisstgjøring. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet. I forbindelse med samefolkets dag mandag 6. februar 2017 var menyen inspirert av samisk mattradisjon.

De heldige elevene fikk;

Potetlompe med souvas, sopp, løk, tyttebærrømme

Bidos, av den jevnede typen som minner litt om lapskaus

Gravet reinsdyrkjøtt, blåbær, rømme og flatbrød

Varmrøkt sikfilet, moset med rømme, friske urter og polarbrød

Smålapper med rørte bær og «egg-ost»

Sjekk dette facebookalbumet for flere bilder.