Strinda videregående skole > Aktiviteter > Ung restaurant

Ung restaurant

"Ung restaurant" er et rekruteringsarrangement utviklet av Geir-Rune Larsen fra Strinda vgs. I løpet av en hektisk dag hvert år får ungdomsskoleelever prøve seg som kokker og servitører på noen av Trondheims fineste restauranter. Målsetningen er å få flere 10. trinnelever til å søke Restaurant- og matfag.

I år fikk seksti spente og lærevillige 10.klassinger en drømmedag på ti av de mest populære restaurantene i Trondheim. Alle elevene som deltok i konkurransen fikk tildelt de samme lokale råvarene. Oppgaven var å lage forrett med jordskokk, laks på to ulike måter, samt en dessert som skulle inneholde rabarbra og Rørosyoghurt. Det var opp til elevene og kjøkkensjefene på de aktuelle restaurantene å bruke kreativiteten for å tilpasse menyene slik de ville. Ut fra gleden, innsatsviljen og kunnskapen elevene viste lover det godt for rekruteringen til yrket.

Vant Ung restaurant 2015: Elevene fra Sistranda ungdomsskole vant årets Ung restaurant. F.v: Malin Anita Rishaug, Morten Båtvik, Kristian Greiff, Anna Vikan, Thatsanee Ar-Sakda og Anita Reitan. Foto: Hilde Nordlund

Ung Restaurant 2015 ble en fantastisk suksess. Les mer om rekruteringstiltaket samt en video fra arrangemeentet i denne nettartikkelen til NHO Reiseliv.

I tillegg var det innslag om "Ung restaurant" i Lørdagsrevyen 17.1.2015.