Strinda videregående skole > Aktiviteter > Ung restaurant

Ung restaurant

Foto: Torleif Kvinnesland / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

Ung restaurant er et rekruteringsarrangement utviklet av Geir-Rune Larsen fra Strinda vgs. i samarbeid med Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS og Trondheimkokkenes Mesterlaug. I løpet av en hektisk dag hvert år får ungdomsskoleelever prøve seg som kokker og servitører på noen av Trondheims fineste restauranter. Målsetningen er å få flere 10. trinnelever til å søke Restaurant- og matfag.

I 2016 fikk seksti spente og lærevillige 10.klassinger en drømmedag på ti av de mest populære restaurantene i Trondheim. Alle elevene som deltok i konkurransen fikk tildelt de samme lokale råvarene. Det var opp til elevene og kjøkkensjefene på de aktuelle restaurantene å bruke kreativiteten for å tilpasse menyene slik de ville. Vinnerne 2016 ble Blussuvold ungdomsskole og Radisson Blu Royal Garden Hotel!

Sjekk dette albumet for flere bilder fra Ung restaurant 2016.

Ung restaurant 2015 ble også et innslag i Lørdagsrevyen 17.1.2015.