Strinda videregående skole > Fagtilbud > En unik håndtverksutdanning > Vg2 Automatisering

Vg2 Automatisering

Teknologi og praksis i fokus

Programfaget automatiseringssystemer

omfatter elektriske, hydrauliske, pneumatiske og programmerbare logiske styresystemer, måle- og reguleringstekniske systemer og rutiner for kontroll og vedlikehold av systemer og utstyr. Integrert i programfaget er elsikkerhet, kvalitetssikring, internkontroll og elektrotekniske og mekaniske beregninger og begreper. Mekanisk arbeid, funksjonstesting, måleteknikk, feilsøking, kommunikasjon, bruk av digitale verktøy og entreprenørskap er også integrert i faget.

Klikk her for video.

Programfaget
elenergisystemer

omfatter fordelingsanlegg, elektriske installasjonssystemer, elektriske motordrifter og rutiner for kontroll og vedlikehold av systemer og utstyr. Integrert i programfaget er elsikkerhet, kvalitetssikring, internkontroll og elektrotekniske beregninger og begreper. Funksjonstesting, måleteknikk, feilsøking, kommunikasjon og bruk av digitale verktøy er også integrert i faget.

Prosjekt til fordypning
Formål med prosjekt til fordypning på Vg2 er å gi elevene mulighet til å få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer de ulike yrkene innen utdanningsprogrammene, fordype seg i kompetansemål fra læreplanene på Vg3-nivå og ta relevante fellesfag fra Vg3, fellesfag i fremmedspråk og programfag fra studieforberedende utdanningsprogrammer.

Følg Strinda automasjon på Facebook