Strinda videregående skole > Fagtilbud > Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag er noe for deg hvis du vil arbeide med mennesker og ønsker en variert og spennende jobb. Er du positiv og åpen overfor andre mennesker? Ønsker du å yte service og omsorg? Liker du å samarbeide og kommunisere med andre? Da er Helse- og oppvekstfag noe for deg!

På Strinda videregående skole kan du gå helsearbeiderfag eller barne- og ungdomsarbeiderfag.

Hvorfor søke Helse- og oppvekstfag på Strinda vgs.?

Velger du å være elev på Helse- og oppvekstfag ved Strinda får du:

• engasjerte og oppdaterte lærere som legger godt til rette for at du skal mestre og lykkes på skolen.
  • varierte og kreative undervisning og arbeidsmetoder
  • nye, lyse og fine lokaler med gode fasiliteter for et godt arbeids- og læringsmiljø.
  • tett samarbeid med praksisstedene for at du skal trives og utvikle deg.
  • Mulighet på Vg2 for praksisutveksling til Spania, Ungarn, Finland og Sverige over en periode på 3 uker.

Hva får du opplæring i på Vg1 Helse- og oppvekstfag

Vg1 er første skritt på veien mot et yrke i helse-, oppvekst- og sosialsektoren. Du vil lære om forebyggende helsearbeid, kommunikasjon og samhandling med andre og hva som er viktig for deg som yrkesutøver. I faget yrkesfaglig fordypning vil du være ute i praksis en dag i uka. Du får velge en praksisplass før jul og en etter jul. I løpet av Vg1 vil du få et godt innblikk i de mange yrkesutdanningene du kan velge på Vg2.

Muligheter etter Vg1

Etter Vg1 Helse- og oppvekstfag kan du velge mellom ti ulike yrkesutdanninger; ambulansefagarbeider, barne- og ungdomsfagarbeider, helsefagarbeider, helsesekretær, tannhelsesekretær, apotektekniker, hudpleie, fotterapeut. portør og ortopediteknikk. Du finner mer om disse på vilbli.no

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med Liv Grønning, avdelingsleder Helse- og oppvekstfag.

epost:
tlf: 74178218