Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Action på Restaurant- og matfag

Action på Restaurant- og matfag

Øyvind Bøe Dalelv jobber til daglig som sous chef ved Statholdergaarden. Han er tidligere verdensmester i WorldSkills fra 2011. 16. mai var han på besøk på Restaurant- og matfag og samarbeidet med kokkelevene på Vg2. De laget sammen en italienskinspirert meny bestående av oksecarpaccio, ristet piggvar, kylling saltimbocca og panacotta med friske bær og jordbærsorbet laget med flytende nitrogen. Rune Søderblom, fra vinimportfirmaet Gaia, holdt samtidig et vinkurs for servitørelevene. Vin har etterhvert blitt en viktig interessefelt for mange nordmenn. Gjennom kursing håper man å gi elevene en trygghet knyttet til vinkunnskap som kommuniseres mot f.eks. restaurantgjester. 
 
Disse kursene er et samarbeid mellom Restaurant- og matfag og firmaet Famosa og del av en gruppepremie ifm. Famosastipendet.
 
 
 
 
 
 
I tillegg til dette var Christer Rødseth (Det norske junior-kokkelandslaget) og Kyrre Dybdal (Trondheimkokkenes mesterlaug) på Strinda og holdt kokkekurs for ansatte ved sykehjem i Trondheim. Det er matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) som har satt i gang prosjektet. Han uttalte i en pressemelding at «måltidene skal være dagens høydepunkt for de eldre». Han hevder videre at hvordan maten tilberedes har stor betydning for hvor godt eldre spiser. I forbindelse med besøket var NRK på plass og laget denne nettsaken (ekstern lenke).
 
 

 


Utskriftsvennlig versjon