Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Aktiv sommer

Aktiv sommer

Sør-Trøndelag fylkeskommune arrangerer for første gang kurstilbud i ukene 26 og 27, sommeren 2016. Dette er praktiske kurs som retter seg mot ulike interesseområder og gir deltakerne muligheten til sammen å orientere seg innen forskjellige felt. Hver av kursene har en varighet på 1 uke.

Når:

Uke 1: mandag 27. juni - fredag 1. juli

Uke 2: mandag 4. juli - fredag 8. juli

Målgrupper

·         For elever som går ut av 10-trinn til elever som skal starte på Vg3 høsten 2016

·         Elever i ungdomsskolen - Trondheim kommune har 10 plasser på valgfrie kurs.

Felles for alle kurs:

·         Gratis å delta, men du må melde deg på

·         Alle kursene vil legge vekt på praksis

·         Gratis lunsj hver dag

·         Dyktige instruktører

·         Kursene går over 5 dager

Frist for påmelding:

Generell frist for påmelding for alle tilbudene er 17.juni. Påmelding skjer via lenker.

Mer informasjon om tilbudene – se påmeldingsidene

Når:

Uke 1:   Mandag 27. juni – Fredag 1.juli

Uke 2:   Mandag 4. juli – Fredag 8.juli

Målgrupper:

Felles for alle kurs:

·         Gratis å delta, men du må melde deg på

·         Alle kursene vil legge vekt på praksis

·         Gratis lunsj hver dag

·         Dyktige instruktører

·         Kursene går over 5 dager

Frist for påmelding:

Mer informasjon om tilbudene – se påmeldingsidene

Kurs Nummer.

Tittel

Yrkesfaglige smakebiter:

Restaurant & matfag.

På kurset som arrangeres over 5 dager vil deltakeren få et innblikk i programområdet restaurant og matfag.

Innholdet er praktisk-mestringsorientert og uken vil tilbringes på kjøkkenet i selskap med dyktige instruktører

Strinda vgs

Yrkesfaglige smakebiter:

Bygg &

Anleggsteknikk

På kurset som arrangeres over 5 dager vil deltakerne få et innblikk i programområdet Bygg og anleggsteknikk.

Innholdet er praktisk-mestringsorientert og vil ha et utgangspunkt på verkstedet

Tiller vgs

Kodekurs

Arr: Lær kidsa å kode

Fokuset vil ligge på webutvikling, det vil si å lage interaktive nettsider hvor deltakerne får uttrykt seg på en kreativ måte. samtidig som de lærer å programmere noe nyttig som de vil kunne ha bruk for senere.

Lars Klingenberg

Work-Work, Munkegata.

Kodekurs

Arr: Lær kidsa å kode og Trondheim Makers

Fokuset vil ligge på webutvikling, det vil si å lage interaktive nettsider hvor deltakerne får uttrykt seg på en kreativ måte samtidig som de lærer å programmere noe nyttig som de vil kunne ha bruk for senere.

Lars Klingenberg

Mobil Makerspace

Uke 26: Oppdal

Uke 27:

Orkdal

3D-printer og Robotkurs

Arr: Trondheim Makers

Her vil deltakerne lære å bygge en enkel robot, styrt av en mikrokontroller de kontrollerer selv.

Dette er et utvidet kurs, hvor man også lærer å tegne og printe egne deler til roboten.

Kurset holdes hvor man har tilgang til nødvendig maskiner og utstyr

Link til video med robot: https://www.youtube.com/watch?v=PGKER-ZQiZg

Frode Halvorsen

Fix Makerspace