Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Besøk på Lerkendal

Besøk på Lerkendal

Hensikten med besøket var å se på Rosenborg i et samfunnsfaglig/sosiologisk perspektiv. Vi møtte Roger Naustan, Andrea Loberto og Walter Sæther, som til sammen har mye ekspertise om ulike sider ved Rosenborg, som trenere, faglig leder og matekspert. Vi fikk høre om forventningspresset som stilles til fotballaget, om tiltak som ivaretar unge spillere som bor på hybel, at det er et krav om at de som tilhører klubben, ikke bare skal være god på banen, men også på skole og som forbilder. Kulturen i Rosenborg tilsier at spillerne skal være ydmyke og folkelige og at de er RBK-spillere 24 t. i døgnet. Klubben har jevnlig besøk av en kostholdsekspert som foretar tester og den står også bak Rosenborg-brødet som gir inntekter til veldedige formål i inn- og utland. Besøket inneholdt også en omvisning på Lerkendal stadion, hvor det største for elevene nok var å sitte i stolene på innbytterbenken. Strinda er som kjent Rosenborgskole og flere spillere fra juniorlag og også A-laget er elever ved skolen.

Sjekk denne linken for flere bilder fra besøket.