Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Besøkte montessoriskole

Besøkte montessoriskole

Vi tok ferge til Rørvik og buss videre via Rissa til Skaugdalen. Det var et veldig vellykket besøk der vi følte oss hjertelig velkommen. Vi lærte mye om Montessori pedagogikk, vi lekte og grillet pølser og vi hygget oss.

En montessoriskole er en privatskole og/eller barnehage som praktiserer undervisningen i henhold til pedagogiske prinsipper grunnlagt av den italienske legen Maria Montessori. Pedagogikken er basert på barnas egenverdi, læring uten negative inntrykk, og at elevene selv skal søke etter kunnskap.

Montessoriskolene er også kjent for sitt konkretiseringsmateriell for innlæring av matematikk, språk og andre fag. De har friheten til å jobbe med materiell i så store mengder som de vil; de kan enten fordype seg eller så kan de ta litt etter litt i små mengder. De følger opplæringsloven og Kunnskapsløftet lik andre skoler i Norge.

Se alle bildene fra besøket i dette Facebookalbumet.