Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Den virtuelle matematikkskolen

Den virtuelle matematikkskolen

Christine underviser i blant annet matematikk på Strinda vgs. I tillegg er hun involvert i prosjektet  «Den virtuelle matematikkskolen». Matematikkskolen er for de elever på ungdomstrinnet som enten trenger ekstra støtte eller større utfordringer i matematikkfaget. Målet med prosjektet er å prøve ut nye former for IKT-basert opplæring for å skape mestringsfølelse og motivasjon gjennom nivåtilpasset opplæring. I dag var det oppstart i faget. I løpet av dagen fikk elevene også høre om realfagstilbudet til Strinda. Det ble også tid til en realtime demonstrasjon der Christine satt på fjernundervisningsrommet og viste den digitale arbeidsflaten til elevene i et auditorium.

DVM fungerer som en nettportal. Det tilbys ulike læringspakker som inneholder undervisningsvideoer, illustrerte forklaringer, quizer og elementer fra spillverdenen, samt matematikkfaglige ressurser levert av forlag og programvareleverandører. Sentralt for DVM vil være å gi å umiddelbare tilbakemeldinger til elevene og bruk av omvendt undervisning. Elevene vil i løsningen bli oppmuntret til å samhandle gjennom chat, forum, videokonferanser med medelever, nettlærere, samt leksehjelp og veiledning fra mentorer (hentet fra iktsenterets nettsider - https://iktsenteret.no/prosjekter/den-virtuelle-matematikkskolen).