Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Ekskursjon til Trondheim fengsel

Ekskursjon til Trondheim fengsel

Trondheim fengsel på Tunga er et høyrisikofengsel med 154 innsatte og 197 ansatte.  Her er mange ulike avdelinger: Varetekt- og domsavdeling, forvaringsavdeling, «Modulen» ( lettere avdeling  - slutten av soning),  miljøavdeling, rusmestringsenhet, sosialavdeling og helseavdeling.

Sysselsetting av innsatte er viktig i forhold til rehabilitering. På Tunga er det verksted, utegjeng, kjøkken, vedlikehold, tøylager samt egen kiosk hvor fangene jobber. I tillegg gies de innsatte mulighet til å ta utdanning og eksamen under soningen (både på grunnskole-, videregående- og høyskolenivå).

Under ekskursjonen fikk Strindaelevene fikk se hvordan det ser ut inne i fengslet og hvordan de innsatte har det. De fikk også snakke med innsatte, se glattcella og reimsenga, lære om miljøet blant de innsatte og det å bli kriminell, hvordan unngå å komme bort i kriminalitet og hvordan klare seg når en kommer ut igjen?

I tillegg ble det gitt informasjon om Fengselsskolen og Politiskolen samt beskrivelser av ansattes arbeidsdager og utfordringer.


Utskriftsvennlig versjon