Strinda videregående skole > [Forside elementer] > "Dominoeffekt"

"Dominoeffekt"

Dominosortereren, som modellen blir kalt, er laget av elevene selv. Rammeverket og delene er konstruert av elever på Vg3. I tillegg har bedrifter sponset utstyr til avdelingen. Selv om modellen er avansert og forbeholdt Vg3 elever, forsøker man nå at Vg3 og Vg2 elever jobber i team og kan utveksle erfaringer og idéer til mulige forbedringer. Slik sett er modellen i kontinuerlig utvikling forteller automasjonslærer Marius Holthe.

Kamerastyringen i modellen registerer plasseringen av hull i brikkene og sorterer og plasserer brikkene deretter på en rad. Dette er ikke helt ulikt panteautomatene som en finner i dagligvarebutikker. Flere elever på automasjon har også fått en lærlingplass som er veldig relatert til modellene de jobbet med på skolen.

Klikk her for å se videoen som er laget av "Dominosortereren".