Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Famosastipendet 2014

Famosastipendet 2014

Famosastipendet er et samarbeidsprosjekt mellom firmaet Famosa og Strinda videregående skole. Stipendet er ment å inspirere kokk- og servitørelever til å gjennomføre faget og til å søke seg ut som lærlinger i bedrift.

Vinnere av Famosastipendet skal ha;

• Laveste fravær i 1. Termin
  • Gode holdninger
  • Være søker til lærlingeplass
  • Ett av de beste resultatene karaktermessig

Famosastipendet for 2014 tildeles Sara Maalø (kokk) og Eirik Bolstad (servitør).

Tilstede denne dagen var også Morten O. Svendsen fra firmaet EMV. Han var med elevene på kjøkkent og viste blant annet frem ulike tørrfrysede produkter kalt Texturas som elevene fikk testet. Det ble en meget interessant demonstrasjon i skjæringspunktet mellom mat og kjemi.

El Bulli regnes av mange som en av verdens mest kreative restauranter. Her utviklet den verdenskjente kokken Ferran Adria "Texturas". Texturas er en serie med frysetørkede produkter som kan behandles eller brukes direkte i f.eks desserter. Adria perfeksjonerte produktserien og studerte hva som passet sammen helt ned på et molekulært nivå. Sjekk denne linken for mer info om Ferran Adria. En kokk som bruker Texturas i sin kokkekunst er engelske Heston Blumenthal (kjent fra TV-serien "Mesterkokken Heston" som har gått på NRK). Elevene våre fikk prøve å lage ulike geléer, jordbær spagetti med algeproduktet Agar, Lecite som er et veldig holdbart skum samt smake på blant annet frysetørket frukt og sjokolade strøssel med bruspulver. Det ble en anderledes men samtidig inspirerende skoledag.

For flere bilder - sjekk dette facebookalbumet.