Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Fiskehistorier med Geir Skeie

Fiskehistorier med Geir Skeie

Det eksklusive besøket var siste gruppepremie i forbindelse med Famosastipendet. Samarbeidet mellom Restaurant- og matfag på Strinda vgs. og firmaet Famosa har resultert i flere storfine besøk denne våren. Les mer om tidligere vinner av WorldSkills Øyvind Bøe Dalelvs besøk på Strinda her.

Torsdag 24.5 gjestet derimot tidligere vinner av Bocuse d'Or, Geir Skeie, Strinda. På nytt fikk elevene boltre seg i de absolutt beste råvarene som kan fremskaffes fra regionen vår.

Menyen som ble servert var;

Sjøkreps
Varm sjøkrepspudding tilsmakt appelsin og fennikel med pannestekt sjøkreps, fennikel og grønn asparges.

Kamskjell og klippfisk
Grillet kamskjell tilsmakt rosmarin og timian med brandad, klippfiskflak, tomatvinaigrette og klippfiskskum.

Frøya laks og blåskjell
Estragon og sitronbakt Frøya laks med frikkase på hvit asparges, nykål, blomkål, nypoteter, reker og blåskjell, grønn ertepuré og luftig blåskjellsaus.

Rabarbra og jordbær
Vaniljebakt rabarbra på surmelkskrem med rabarbrabuljong, jordbær, jordbærsorbet og sukkerkavring.

Dette er andre gang Geier Skeie besøker en skole på et slikt oppdrag. Elevene fikk oppleve å jobbe med en kokk i verdensklasse og uttrykte også at dette er motiverende for den videre yrkeskarrieren.

Besøk skolens Facebookside for flere bilder fra dagen. Direktelink til bildegalleriet er her.