Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Forskningsmesse

Forskningsmesse

Lerstøl forteller forteller om bakgrunnen for prosjektet: I mange år har jeg hatt et prosjektarbeid i naturfag etter påske. De siste årene opplever jeg at kvaliteten på det elevene presenterer blir dårligere. Elevene har funnet ting på nettet som de ofte ukritisk kopierer og bruker. Ønsket er at de skal gjøre noe selv, skape og produsere noe på egenhånd. Kravet er at elevene skal gjøre en observasjon eller et forsøk selv. Hypotesen er at når elevene selv jobber med et konkret forsøk eller observasjon er det vanskeligere for dem å kopiere andre. De må løse en del praktiske problemer ifm. gjennomføringen av forsøket og de skal bruke naturfagkunnskap til å tolke resultatene.

Elevene fikk velge tema fritt men det måtte godkjennes av faglærer før de satte i gang. I løpet av prosjektperioden har klassen blant annet laget en enkel vannmølle, tetthetstårn, elektromagnet, colavulkan, knallgass samt produsert plast av melk og eddik. Elevene har jobbet bra og fått fine resultater. Viktigst av alt er at de gjennom prosessen forhåpentligvis har lært noe naturfag. Dette har vært en artig måte å jobbe på og konklusjonen er at jeg kommer til å gjøre det igjen, sier Odd Ragnar.

Sjekk dette facebookalbumet for flere bilder fra forskningsmessen.