Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Fylkesmesterskap

Fylkesmesterskap

Arrangementet er et samarbeid mellom Sør-Trøndelag fylkeskommune, Fagforbundet, Trondheim kommune, Delta og Bli helsefagarbeider.

Hvordan foregikk konkurransene?

Konkurransene besto av en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en vurderingsdel.

Barne- og ungdomsarbeiderfaget

Elever på Vg2 og lærlinger i barne- og ungdomsarbeiderfaget fikk et tema innenfor faget. Ut fra det planla de en aktivitet. Oppgaven var som en ”mini” fagprøve. Dommerne, som har erfaring fra prøvenemda, vurderte lagene på samme vis som ved en fagprøve. Lagene ble vurdert på; planlegging, gjennomføring og evaluering (faglig refleksjon), kommunikasjon, samarbeid, kreativitet, motivering, sosial kompetanse og observasjon.

Oppgaven ble gjennomført med barn fra Singsaker skole.

Helsearbeiderfaget

Elever, lærlinger og nyutdannede helsefagarbeidere konkurrerte i oppgaver som helsefagarbeidere gjør til daglig.

Konkurransen var organisert som et rollespill med «skuespillere» som pasienter. Både laget og ”pasientene” hadde mikrofon slik at både dommere og tilskuere kunne høre hva som ble sagt.

Hvert lag besto av to personer. De fikk en praktisk oppgave hvor de skal vise hvordan de planlegger, gjennomfører og evaluerer arbeidet sitt.

Lagene har fått tema på forhånd og oppgaven dagen før selve konkurransen.

Planleggingsdelen var på maksimum 10 minutter. Laget fikk utdelt oppgaven og tid til å lese oppgaven, fordele arbeidet og gjøre seg kjent med utstyret.

Gjennomføringsdelen var på maksimum 20 minutter. På den tiden skulle lagene utføre det som sto i oppgaven. Etter gjennomføringsdelen ble det en kort oppsummering sammen med dommerne. Her hadde lagene anledning til å forklare hvorfor og også få ekstra spørsmål knyttet til tema for oppgaven.

Det var til slutt Andrea Lian Olsen, Ina Andersen (Barne- og ungdomsarbeider) og Oda Tollin og Mari Røvik (Helsefagarbeider) som vant fylkesmesterskapet.

Lagene som vant i dag går videre til Yrkes NM som arrangeres her i Trondheim 28.10 til 30.10.

Sjekk dette facebookalbumet med bilder fra dagen.