Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Håkki besøker Strinda

Håkki besøker Strinda

”Jag tyckte boken var bättre än filmen” var overskriften for foredraget han holdt på Strinda. Tomas Eriksson startet med å fortelle om sin egen bakgrunn som kunstner og om oppveksten i det lille tettstedet Ljungaverk i Sverige. Gjennom kunstprosjektet "Håkki" ønsker han å vise hvordan man kan bevare den kulturelle og lokale identiteten til mindre bygder. Penger han tjener på t-skjortesalget reinvesteres nemlig i hjemmstedet Ljungaverk. Målet er at innbyggerne gjennom tiltakene skal føle en stolthet og selvtillit knyttet til hvor de kommer fra.

Elevene fikk også lov til å bidra gjennom en lek med kategorier der de selv måtte bli enige om hvilke ord som passer sammen. Hva leser en person som liker Justin Bieber? Hvilke TV-program ser vedkommende på og hvilket favorittdyr har han/hun? Hvor forskjellig er dette fra personer som liker f.eks. folkemusikk eller Åge Aleksandersen?

Håkkibesøket var inspirerende og fenget elevene fra første stund. Temaene Tomas Eriksson tok opp kan være utgangspunkt for viktige debatter i flere skolefag.