Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > I Rio

I Rio

Saken er hentet fra Adressa (http://www.adressa.no/100Sport/ol/article800254.snd). Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Jeg er utrolig stolt av henne, sier Erik Sakshaug, som er lærer i idrettsfag på Strinda videregående skole. Nå er han i Rio for å heie samboeren Hedda Hynne videre i OL.

​Strindheim-utøveren løper forsøksheat på 800 meter onsdag ettermiddag kl. 15.55.

Da blir hun den første norske kvinne som løper distansen i OL.

- Det er stort. Jeg er utrolig stolt av Hedda, sier Erik Sakshaug i et intervju med Adresseavisen denne uka.

- Hvis noen hadde sagt i høst at hun skulle løpe EM-finale og delta i OL, hadde det virket litt merkelig. Ja, det er litt uvirkelig å være her. Jeg er i ei boble og har vært det siden sjuendeplassen hennes i EM. Det er vel når vi kommer hjem, at vi tenker over det vi har vært med på, sier Sakshaug til avisen.

Underviser i idrettsfag
Til daglig er Erik Sakshaug (34) lærer i idrettsfag på Strinda. Han underviser i alle fag i studieretningen, og har spesielt jobbet med faget toppidrett friidrett, og fra 2008 spisset toppidrett friidrett, som er fylkets og Olympiatioppens satsing på trønderske idrettstalenter.

For Hedda Hynne (26) er den store drømmen å bryte den magiske tominuttersgrensa.

- Jeg er god nok til å løpe under to blank. Men om det skjer nå, det vet jeg ikke, sier Hynne til Adresseavisen, som har personlig rekord på 2.00,94.

Ser mot Tokyo i 2020
Og så er det nødvendigvis ikke nå hun skal være best.

- Jeg er innstilt på at dette blir det tøffeste løpet jeg har gjort noen gang. Det er veldig kult å få være med i det selskapet og få mesterskapsløping. Jeg skal lære for Tokyo, der skal jeg være blant favorittene, sier Hedda Hynne.

Utskriftsvennlig versjon