Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Innovasjonscamp på Strinda

Innovasjonscamp på Strinda

Et godt kosthold er viktig for folks helse og trivsel. God mat i godt selskap regnes som en viktig faktor for å leve «det gode liv». Videre har mat og matkultur de senere årene fått mye oppmerksomhet på TV i blant annet kokkekonkurranser og matreiseprogrammer. Parallelt med den økende matinteressen trenger vi dyktige fagarbeidere innenfor Restaurant- og matfagene.

Ungdom som skal velge utdanning må ta et valg allerede i 10. klasse. Det er mange faktorer som påvirker dette valget som f.eks. foreldre, venner, medier, trender, rykter og omdømme. For å rekruttere dyktige og motiverte søkere til Restaurant -og matfag er det viktig å nå ut til ungdomsskoleelevene med mest mulig riktig og fullstendig informasjon.

Oppdraget elevene skulle jobbe med disse dagene var knyttet til hvordan man kan bruke sosiale medier til å skape positive holdninger til det å jobbe i Restaurant- og matfagbransjen. I tillegg til Kåre Presthus (Ungt Entreprenørskap) og Åslaug Hennissen (Oi Trønderskmat og drikke as) var Stian Sandø, programleder for NRK Newton, invitert. Han har stor kompetanse på bruken av sosiale medier og ga elevene mange tips til hvordan de kunne begynne å jobbe.