Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Leonardoprosjekt

Leonardoprosjekt

Leonardo er et videreutviklingsprosjekt som gir mulighet til å oppdatere og videreutvikle fag- og yrkesrettet opplæringsprosjekter sammen med europeiske partnere. Strinda deltar på prosjekter i Tyskland, Ungarn og Spania dette skoleåret.

"Gjør det" prosjektet er det første mobiltetsprosjektet som Strinda vgs. avd. Ladejarlen gjennomfører våren 2012.  8 elever og 2 følgepersoner fra Vg3 automasjon er nå i Kempten i Tyskland på 4 ukers praksis i Liebherr sin fabrikk. Les egen sak om elevene i Kempten her.

I tillegg reiser 9 elever og 3 følgepersoner fra Vg2 RM ved avd. Ladejarlen til Bremen for 3 ukers praksis i restauranter, hoteller, konditori og bakeri 15.04-05.05. Bildet til høyre er av rådhuset i Bremen der en av våre elever skal jobbe i restauranten i kjelleren.

Følgepersoner er faglærer Kjell Østeraas som blir der 1 uke for å følge elevene i oppstarten. Stig Andreassen og Einar Svorkaas vil være sammen med elevene den siste uken for å evaluere opplegget sammen med restaurantene, konditoriene og bakeriet sine ansvarlige. I dette prosjektet har vi en elev med sterk nedsatt hørsel og prosjektet har fått ekstra midler for å kunne følge henne opp i den siste uken med vurdering av opphold og praksis i bedrift. Einar Svorkaas har fått denne oppgaven på grunn av eleven er hans elev i dette skoleåret.

Elever som har fått denne muligheten i år er:

• Stian Johansen
  • Oscar A.J.Salazar
  • Michael S. Saverimuthu
  • Joakim G. Akseth
  • Marius Lønvik
  • Jørgen Øverland
  • Olav A. Eidsaune
  • Kristin F. Fossum
  • Kristina Hyll

9. april til 28. april reiser 3 konditorelever og 1 følgelærer fra Vg3 RM til Szentendre i Ungarn. Her skal de praktisere i flotte konditorier i noen av de beste hotellene i Budapest. Faglærer Siri Belling skal bruke sin uke til å følge opp elevene slik at de får den opplæringen som forventes. Elevene vil hver uke sende en rapport med bilder som blir lagt ut på www.strinda.vgs.no.

Navn på elevene som reiser er:

• Nina Huynh
  • Kristoffer A. Olsen
  • Beatriz Maureira

I tillegg til dette reiser også  3 servitørelever og 1 kokkeelev fra Vg2 RM til Valencia sammen med 1 følgelærer 15. april til 5. mai. Avd. Ladejarlen sender også 1 faglærer som skal ha en uke i praktisk arbeid i en flott restaurant der han i hovedsak skal få tilført litt ny kunnskap i bararbeid og drinkmixing!

Elevene vil hver uke sende rapport og bilder som blir lagt ut på www.strinda.vgs.no

Navn på elevene som reiser er:

• Sukanya Pongkham
  • Magnus M. Indseth