Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Liker du matte og naturfag?

Liker du matte og naturfag?

På Strinda får du mulighet til å gå i klasse med andre som også liker matte og naturfag. På Vg1 har man et ekstra fag med mye teknologi og forskning. Elevene bygger spagettibro, og de lager en CanSat. CanSat er en brusboks fylt med sensorer og elektronikk som sendes til værs med ballong for å gjøre målinger i lufta. Gjennom prosjektet lærer elevene seg nye ferdigheter som lodding og programmering. Dette faget skiller seg veldig fra vanlige skolefag. Det inneholder mye praksis og lite teori. I løpet av året er klassen også med i to nasjonale konkurranser - CanSat og PetroChallenge (som er et oljeletingsspill).

Når hele klassen har en felles interesse for å lære mer om matte, fysikk, kjemi og biologi (realfagene) blir arbeidsmiljøet veldig bra. Det er motiverende å vite at de rundt deg også syns det er spennende og viktig med skolearbeid. Dette miljøet prøver vi å ta vare på i andre- og tredjeklasse. Elevene i Realfagsklassen er samlet i fag hvor elever vanligvis spres på ulike grupper.

Synes du dette hørtes spennende ut? Da kan du lese litt mer om Realfagsklassen her. Send oss gjerne en e-post om det er noe du lurer på.