Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Løvenes konge

Løvenes konge

Årets Strindamusikal er Løvenes konge. Hovedansvarlig for musikalen ved Strinda vgs., Elin Stanges, skriver dette om årets forestilling;

Det er en stor dag i løvenes rike når løveungen Simba blir født. En dag er det han som skal overta kongetronen etter sin far Mufasa, noe som er til stor glede for alle unntatt Scar, Mufasas onde og maktsyke bror, som selv ønsker å overta tronen. Simba følger sin far og lærer seg å takle farer og utfordringer, han får kloke råd av bavianen Rafiki, han blir passet på av fuglene Zizi og Zazu, og han leker med vennen Nala.

Men så en dag skjer det noe forferdelig. I et utspekulert plot greier Scar å tilrive seg kongetronen ved å ta livet av Mufasa og gi den unge Simba skylden for farens dødsfall. Den fortvilede løveungen kan ikke gjøre annet enn å rømme fra Løveriket og alt han kjenner og er glad i.

Simba lever flere år i eksil sammen med surikaten Timon og vortesvinet Pumbaa, inntil han en dag blir funnet av sin barndomsvenninne Nala. Nå forventer hun at han skal kjempe mot Scar og hans allierte hyener og ta sin rettmessige plass som Løverikets konge. Men pappas skygge er stor å komme ut av.

Det er mye i Løvenes Konge mange kan identifisere seg med, selv om historien er lagt til Afrika og hovedfiguren er en løve. Historien tar for seg evige temaer, som forholdet mellom far og sønn, om det å vokse opp og ta ansvar, tanker rundt døden og vanskene med å takle andres forventninger til deg.

Faktisk kan man ane inspirasjon fra Shakespeares Hamlet, hvor også onkelen overtar kongetronen ved å ta livet av sin bror; faren som åpenbarer seg for sin fortapte sønn i form av et spøkelse og vekker sønnen til å hevne ham. Ikke så rart, kanskje, at Løvenes Konge rangeres som en klassiker.

Velkommen til Strindamusikalens løverike, og vær beredt til å ta del i livets sirkel!

En sirkel av liv

Det e alt for stort te å fatte

På ei reise som aldri tar slutt

Under sola sin gang, høres tromma og sang

I smått og stort det gror uavbrutt

I en sirkel av liv

OM PRODUKSJONEN:

Forestillingen skapes av elever fra 2. og 3. klasse som har valgt musikal (dvs. teaterensemble, scenografi-kostyme og musikk) som programfag.

Scenen blir bygget, og dekorert fra grunnen av, kostymene er sydd og mekket for anledningen, masker og figurer er designet og formet her, musikken er omarrangert for vår besetning, manus er oversatt til norsk og tilpasset våre behov, og alle sangtekster er gjendiktet og oversatt til trøndersk. Alle tekniske funksjoner (lys, lyd, bilde etc.) bestyres også av våre elever - og alt synges, danses og spilles – selvfølgelig – live fra scenen.

Til sammen utgjør årets forestilling et produksjonsapparat på 90 elever.