Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Luftforsvaret besøkte Elektrofag

Luftforsvaret besøkte Elektrofag

Wiggen ønsket å møte elektroelevene og han formidlet et viktig budskap til dem - Luftforsvaret trenger mange dyktige elektrofagelever i tiden fremover. Behovet for flere elektrofagelever i Forsvaret skyldes anskaffelsen av de nye F-35 kampflyene samt valget av Ørlandet som jagerflybase. Forsvaret er Norges største lærebedrift med 500 lærlinger fordelt på over 30 fagområder. Lærlingplassene er fordelt rundt i hele landet. I følge Wiggen er det viktig for Forsvaret å rekruttere elektrofagelever som har en lokal forankring mye på grunn av satsingen på Ørlandet fremover. Luftforsvaret er en spennende arbeidsplass som har et stort behov for trønderske gutter og jenter med teknisk yrkesutdanning.

Gjennom læretiden i Forsvaret vil elevene, i tillegg til å få fagbrev, også få generell studiekompetanse og lederutdanning. Dette kan igjen åpne opp for videre teknisk utdanning i Forsvaret.

Etter presentasjonen fikk Wiggen demonstrert modellen Pink Panther som to elektrofaglærlinger ved Ørlandet flystasjon laget mens de hadde et to ukers kurs ved Strinda vgs. Strinda er en skole hvor lærlinger, etter avtale, kan komme for å friske opp deler av faget (på alle el-program) uten kostnad som en del av samarbeidet med bransjen.

Bakgrunnen for arbeidet med Pink Panther modellen er å lære elevene programmering. Dette er en automasjonsmodell hvor man via et touchpanel kan styre og måle trykk og gjennomstrøming av vann. Modellene er nye og skal være med på flyttelasset til nye Strinda vgs. Et hovedprinsipp i utformingen av modellene er at de skal være mest mulig virkelighetsnære slik at elevene kan kjenne igjen viktige prinsipper når man ser tilsvarende installasjoner i f.eks. oljeindustrien. I tillegg brukes gjennomsiktige rør slik at f.eks vanngjennomstrømmingen illustreres tydeligere forteller Marius Holthe.