Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Strindamusikalen 2012

Strindamusikalen 2012

Årets flotte plakat er laget av Thomas Høstad. Thomas, som var russ 2011, har selv vært med i musikalen de tre siste årene og det er nå fjerde gang han lager plakaten til musikalen.

Skatteøya er den eventyrlige historien om fattigjenta Jill og hennes søster Becky, som helt tilfeldig får et kart mellom hendene – et vaskekte skattekart som viser hvor den legendariske sjørøveren Kaptein Flint har gjemt gullet sitt. Vi følgjer Jill og Becky på skattejakt med blodtørste pirater hakk i hæl. Dette blir et spennende og musikalsk sjørøvertokt for barn og voksne (anbefalt alder: fra 8 år og oppover)

Historien begynner på den engelske landsbygda en gang midt på 1700-talet. Vi møter unge Jill og Becky Hawkins , som sammen med sin mor driver et vertshus for både høy og lav og for ensomme, forhutla sjeler. En dag dukker den gamle sjørøveren Billy Bones opp med en mystisk reisekiste som viser seg å inneholde en svært ettertraktet hemmelighet, et skattekart. Når gamle Bones dør, snapper Jill med seg Kaptein Flints skattekart rett framfor nesen på en gjeng med svært tvilsomme karakterer fra Billy Bones’ mørke fortid.

Jill, Becky og vennene deres legger ut på skattejakt med skonnerten Hispaniola. Men vet de egentlig hvem som har mønstret på som mannskap? Har for eksempel den tilsynelatende vennlige skipskokken John Silver rent mel i posen? Og hva med de andre merkelige typene som dukker opp på bryggekanten?

Det blir en nervepirrende skattejakt med dramatiske kamper, plystrende kuler og blinkende knivblad i mørk og skummel sydhavsjungel. Hvem finner skatten først? Hvem er venn og hvem er fiende? Og hvem er den mystiske øyboeren som brått dukker opp midt i jungelen når Jill, Becky og vennene deres trenger det som mest?
 
Den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson fikk sitt store gjennombrudd i 1883, bare 30 år gammel, med The Treasure Island, og fortellingen er blitt stående som alle sjørøverhistoriers mor. Jakten på gullet viser fram det grådige mennesket som er villig til å gå over lik for å gjøre seg rik – samtidig som godhet, varme og samhold stråler ut fra de modige menneskene som tar opp kampen for å overvinne disse onde kreftene.

Da er det bare å si som piratene: «Ved alle makter! Forover - mot rikdom og lykke, sjørøvere! Og husk: Dau mann biter ikke!»


Utskriftsvennlig versjon