Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Nordisk mesterskap på Strinda

Nordisk mesterskap på Strinda

Tilsvarende arrangement ble holdt i Reykjavik 2011, i København i 2012, i Helsinki i 2013 og i Stockholm i 2014. Til Trondheim og Strinda vgs. kommer de to beste kokk- og servitørlærlingene fra hvert av de nordiske landene. Før det blir annonsert en nordisk mester skal elevene løse teoretiske og praktiske oppgaver. Den teoretiske delen for servitørene går på råvarekunnskap, drikkekunnskap, salg- og service og økonomi. Praktisk oppgaver for servitørene innbefatter drinkmiksing, vingjenkjenning, blomsteroppsetting, serviettbretting, transjering, flambering, oppdekking og servering.

Kokkenes oppgave er å lage en treretters meny fra en «mystery basket» første dagen. Under dag to skal de lage en fire-retters meny med kjente råvarer.

 


Utskriftsvennlig versjon