Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger

Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger

I år var Strinda vgs. arena for Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger. Tilsvarende konkurranse er tidligere avholdt i Reykjavik, København, Helsinki og senest i Stockholm i 2014.

Til Trondheim og Strinda vgs. kom de to beste kokk- og servitørlærlingene fra hvert av de nordiske landene. Mathias Toresen (servitør), Frida Willard Bjørkvold (servitør), Arja Pedersen (kokk) og Kim Iamram (kokk) representerte Norge i NM. Servitørene jobber til daglig ved Brasserie France i Oslo mens kokkene har sitt virke ved Spiseriet i Stavanger.

Før det lørdag kveld ble annonsert en nordisk mester hadde elevene løst både teoretiske og praktiske oppgaver. Den teoretiske delen for servitørene omhandlet råvarekunnskap, drikkekunnskap, salg- og service og økonomi. Praktiske oppgaver for servitørene innbefattet dekking av bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere, sette rett vin til maten samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.

Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en Mystery basket.

Danmark vant, på imponerende vis, gull i begge kategorier. De norske deltakerne var meget godt fornøyd med sølv for servitørene og bronse til kokkene.

Les mer om arrangementet i denne nettartikkelen fra NHO Reiseliv.

Se bilder fra dag 1 i dette albumet.

Se bilder fra dag 2 i dette albumet.

 


Utskriftsvennlig versjon