Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Nordisk mesterskap på Strinda

Nordisk mesterskap på Strinda

17. og 18. april 2015 arrangeres Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger på Strinda videregående skole.

Til Trondheim og Strinda kommer de to beste kokk- og servitørlærlingene fra hvert av de nordiske landene. Før det blir annonsert en nordisk mester skal elevene løse teoretiske og praktiske oppgaver. Den teoretiske delen for servitørene går på råvarekunnskap, drikkekunnskap, salg- og service og økonomi. Praktisk oppgaver for servitørene innbefatter drinkmiksing, vingjenkjenning, blomsteroppsetting, serviettbretting, transjering, flambering, oppdekking og servering.

Kokkenes oppgave er å lage en treretters meny fra en «mystery basket» første dagen. Under dag to skal de lage en fireretters meny med kjente råvarer.

Tilsvarende arrangement ble holdt i Reykjavik 2011, i København i 2012, i Helsinki i 2013 og i Stockholm i 2014. For mer informasjon se facebookside under.


Utskriftsvennlig versjon