Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Nyttige alternative dager

Nyttige alternative dager

På dager med eksamner og forberedelsesdager til eksamen er det alternative dager på Strinda. Dagene er obligatoriske, men noe kortere enn vanlig. Innholdet er dog spennende.

7. juni arrangerte elever på Vg1 forskningsmesse eller Science Fair i kantina vår. Vg1 har jobbet med mange naturfagforsøk denne terminen. I dag fikk de muligheten til å presentere arbeidet for medelever, for lærere og ansatte samt for andre gjester. Målsetningen med forskningsmessen er at når elevene selv jobber med et konkret forsøk eller observasjon er det vanskeligere for dem å kopiere andre eller hente ting fra nett. De må løse en del praktiske problemer ifm. gjennomføringen av forsøket og de skal bruke naturfagkunnskap til å tolke resultatene.

8. juni hadde vi besøk av LO’s ungdomssekretær. Amund Moholdt fortalte om LO og fra arbeidslivet før og nå. I 1872 hadde man ingen ferie fikk vi høre. Arbeidsdagen var lang og hard, og arbeidsforholdene var mange steder svært dårlige. Fri hadde man kun på søndager. Tidene har forandret seg. LO har vært en aktør i dette. I tillegg fikk elevene vite at det ikke er noen lovbestemmelser om minstelønn i Norge, og de fikk med seg praktiske tips om arbeidsavtaler og formaninger om sine plikter om de skal ut i jobb.

Videre har vi hørt historien til Marius Løken og Halloween-saken. Natt til søndag 30. oktober 2011 ble Marius og kameraten Andreas knivstukket flere ganger. Marius overlevde. Hans gode venn Andreas gjorde dessverre ikke det. Marius delte sine råd om hvordan man kan håndtere vanskelige perioder i livet. Han trakk spesielt frem fysisk aktivitet, rutiner og sosialt nettverk. I tillegg humor. En sterk historie som gjorde inntrykk.

13. juni fikk vi besøk av Simen Almås som pratet om livsmotivasjon. Livet går opp og ned. Alle vet det. Simen har selv opplevd 3. grads forbrenning over halve kroppen og han var blant dem som overlevde Utøya 22. juli 2011. Han har fått mer enn de fleste altså. Men selv da kan man finne motivasjon for livet videre - ikke gjøre det vanskelige vanskeligere, men fokusere på det gode i livet. Han ga oss perspektiv på positiv livsmotivasjon. Noe å tenke på en god stund framover.

I tillegg til dette har elevene fått blant annet karrieveiledning og forelesning om antidoping ved Stig Kammen.