Strinda videregående skole > [Forside elementer] > På ballongferd med TFX-klassen

På ballongferd med TFX-klassen

Satelittmodellen som Strindaelevene deltok med på Andøya i forrige måned var et klasseprosjekt. Nå var tiden kommet til å teste alle modellene som elevene har jobbet med dette semesteret. I tillegg hadde elevene våre besøk av TFX-klassen fra Heimdal.

Det er ikke småteri som skal inn i en 0,33 liters brusboks. En CanSat inneholder måleinstrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjonssystem som i virkelige satellitter. Enkelte modeller hadde i tillegg en GPS enhet og et kamera. Målsetningen er å samle inn data som fallhastighet, temperatur og lufttrykk. En stor heliumsballong skulle sikre at CamSat'ene fikk tilstrekkelig høyde før de ble sluppet. Vindforholdene var dog ikke optimale. Det var derfor en del spente elever som fulgte ballongferden. Nå gjenstår det analyse av resultatene og deretter rapportskriving for TFX-elevene.