Strinda videregående skole > [Forside elementer] > På lag med Øyvind Bøe Dalelv

På lag med Øyvind Bøe Dalelv

Besøket er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom Restaurant- og matfag på Strinda vgs. og firmaet Famosa. Famosastipendet ble tidligere i år tildelt elevene Ingrid Aune og Magnus Indseth. Stipendet er ment å inspirere kokk- og servitørelever til å gjennomføre faget og til å søke seg ut som lærlinger i bedrift. I tillegg til individuelle premier har Famosa fått organisert enestående gruppepremier der elevene på RM får besøk av kokker i verdensklasse. I tillegg til Øyvind Bøe Dalelv som er verdensmester i WorldSkills fra 2011 venter også besøk fra verdensmester i kokkekunst Geir Skeie og Master of Arts in Gastronomy Øyvind J. Andersen. For mer informasjon om Famosastipendet se våre hjemmesider -> Aktiviteter -> Famosastipendet.

Elevene ga uttrykk for at dette var en spesielt givende dag. Mye spennende råvarer var det også. I tillegg klarte Øyvind Bøe Dalelv, som selv er relativt nyutdannet og bare 22 år, på en enestående måte å styre alle aktivitetene på kjøkkenet og vise hvor viktig teamarbeid er i dette faget. Elevene selv mente også at samarbeidet fungerte spesielt godt under besøket.

MENY TIRSDAG 8. MAI

Ristet sjøkrepshale fra Frøya servert med
paprikacreme, sjøgress, fennikel, stangselleri og blåskjellskum.
_______

Luftig steinsoppsuppe med estragonstekt vaktelbryst
servert med rødløkkompott, løkringer og sukkererter.
_______

Røkt og bakt Salmalaks anrettet med blomkål, asparges, reddik, eple, dillpulver, rugsmuler, og syrlig hollandaise med laksrogn.

Hvilerett: Mojitogranite
_______

Ytrefilet av kalv med urtecrust serveres sammen
med spisskål og bacon, sylta rødbeter, neper, vårrøtter, fevés, soppkrokett, potet gnocchi, og morkelsaus.
_______

Sjokoladebonnet, sitronkrem, marengs, crumble, og bringerbærsorbet.

På Strinda sine offisielle Facebookside ligger det mange flere bilder fra dagen. Besøk http://facebook.com/strindavgs