Strinda videregående skole > [Forside elementer] > På tur til Genève

På tur til Genève

Dag 1

Elevene ankom Genève søndag 05.02. Der gjorde de seg kjent med kollektivsystemet i byen, som er gratis og veldig bra.

Tårnene i St. Pierre Cathedral ble undersøkt nøye samt at det ble tid til litt sjakkspilling.

På bildet under kan en skimte den 140 meter høy fontenen, Jet d'eau, i Lake Geneva.Hvor stor startfart må vannet ha for å nå så høyt mon tro?

Dag 2

I dag, mandag, besøkte R2- og fysikkelever fra Strinda CERN. Vi så hvordan forskerne på CERN forsker på partikkelfysikk. Dette gjør de ved å kollidere partikler med hverandre i hastigheter svært nær lysets hastighet for å se hva som dannes.
Vi så hvordan de bruker mye av den nyeste teknologien, som superledere, til å lage svært kraftige magneter som styrer partiklene, og hvordan de store maskinene som målte resultatene fungerte.

Kontrollrommet til partikkelakseleratoren.

Full size bilde av partikkelakseleratoren.

Dag 3

I dag, tirsdag, har R2- og fysikkelevene besøkt FN-bygningen i Genève. Der fikk vi en omvisning rundt i bygget og i de ulike salene. Det ble også tid til en guidet byvandring med fokus på Geneves religionshistorie og hvordan reformasjonen har vært med på å forme historien.

De fleste innbyggerne i Genève er en del av kalvinismen. I byen ble flere av kirkene presentert med en liten historie blant annet Calvins auditorium som i dag blir brukt både som kirke og leies ut til f. eks konserter.

Takk til @sjomannskirken_i_sveits for den guidede turen!

Hele storfamilien samlet i det største konferanserommet.

Calvin nr. 2 fra venstre

Kalvinakademiet som i dag er studiespesialiserende skole

Calvins auditorium