Strinda videregående skole > [Forside elementer] > PetroChallenge 2013

PetroChallenge 2013

Martinius Skar, Jon Pål Hamre, Jon Aasland Grande og Viktor Bredal fikk et gavekort på Egon restaurant for 6. plassen i konkurransen. Det var ca. 75 lag som deltok i år.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Geofag og Teknologi- og forskningslære på Strinda. PetroChallenge er et oljesimuleringsspill som går over to dager. Spillet gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elevene får på en spennende måte brukt real- og teknologifagene, engelsk og samfunnsfag.

I PetroChallenge opererer elevene i grupper på tre eller fire personer og fungerer som et oljeselskap med 200 millioner dollar i egenkapital. Hver av gruppene fungerer som et lete-team. De skal både finne olje og gass og de skal kunne få en økonomisk gevinst av funnene – en positiv “return of investment” (ROI). Den beste gruppen fra Strinda klarte å få en økonomisk gevint på ca 15,4 miliarder dollar. Det holdt til en 6. plass noe vi er veldig fornøyd med spesielt siden vi deltar her for første gang.

Her er et par bilder fra arbeidsøkten på Samfunnet 5-6 november.

For flere bilder fra PetroChallange 2013 sjekke dette facebookalbumet