Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Rett fra Brussel til Strinda videregående skole

Rett fra Brussel til Strinda videregående skole

Faglærer Edith Raphael hadde planlagt dette lenge og i dag holdt Sellereite et meget interessant EU-foredrag for elevene som tar faget Politikk og menneskerettigheter.

Pia Solli Sellereite tok seg god tid og startet med en kort innføring i unionens historie og hva EU står for. Deretter fikk elevene en grundig innføring i beslutningsprosessene i den europeiske unionen. Til slutt fikk vi høre om Norges viktigst avtale med EU - EØS-avtalen. EØS-avtalen har eksistert i 20 år og vært gjenstand for 10000 rettsaker. Vi fikk også høre at Norge pr. dags dato i alt har 74 avtaler med EU.

F.v. Foredragsholder Pia Solli Sellereite og noen av elevene: Bjørn S. Moe, Tone Firing, Mari Nordheim, Caroline Michelsen, Victoria Westrum, Jonas K. Tho og Kim Andreas Rognan.