Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Testslipp av Cansatmodell

Testslipp av Cansatmodell

Rett over påske drar strindaelever til Andøya for å møte andre europeisk satelittbyggere. Andøya Rocket Crew er : Erik Wold (Team Captain), Aage Anker Johansen (Project Scientist), Aswin Nalliah (Antenna Operator), Erlend Lorvik (CanSat mechanic). I tillegg drar lærer Einar Solstad (Head of Operations).

CanSat er en liten satellittmodell som kan få plass i en 0,33 liters mineralvannsboks. Den skal inneholde instrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjonssystem som i virkelige satellitter, og den kan skytes ut med rakett eller sendes opp i ballong.

Ideen om CanSat kommer fra USA, og bygging av CanSat organiseres som konkurranser mellom studenter ved forskjellige læresteder i mange land. Hensikten er at konkurransen skal inspirere studenter ved å la dem arbeide med et komplekst system, fra ideutvikling til bygging av en ferdig enhet som kan prøves ut i en realistisk oppskyting

Les også nyhetssaken fra oppstarten av prosjektet her