Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Strindamusikalen 2014

Strindamusikalen 2014

"We Will Rock You" får fantastisk omtale i Adressa under overskriften "Rocker årets Strindamusikal". Les hele anmeldelsen her.

Bildene over er fra generalprøven Lørdag 8.2 på "We Will Rock You". Sjekk dette facebookalbumet for bilder fra siste gjennomkjøring før premieren.

Strindaelev Tarjei E. Ofstad skriver om livet bak scenen på Strindamusikalen i siste utgave av Bydelsavisa Strinda. Les hele artikkelen her.

Hvert år i februar presenteres en musikalforestilling på Strinda videregående skole. I år setter vi opp "We Will Rock You" på Strinda. Frem mot premieren kommer vi til å presentere tidligere forestillinger samt følge musikalsamlinger via bilder på våre facebooksider. Følg derfor med på http://facebook.com/strindavgs fremover.

Fra musikalsamlingen søndag 5.1.2014. For hele facebookalbumet se denne linken.

Scenegjengen er opptatt med bygging. For hele facebookalbumet se denne linken.

Se bilder fra musikaløvingen 26.1 i dette facebookalbumet. Albumet inneholder også bilder fra kostymegjengen som jobber intensivt med å lage nye antrekk samt sy om og tilpasse garderoben til skuespillere og dansere.

30. januar var skuespiller Frank Audun Kvamtrø og skuespiller og regissør Øyvind Brantzæg fra Trøndelag teater på Strinda for å lære elevene å slåss på scenen. Musikalelevene fikk først en teorigjennomgang og senere lærte de blant annet teknikker for fall og mottak av slag. Slåsscener i "We Will Rock You" ble også iscenesatt. Det ble en actionfyllt øving med mye latter. Se alle bildene fra møtet i dette facebookalbumet.

Eivind Dundas og Mari Haugen Smistad er profesjonelle skuespillere med mange musikaloppsetninger bak seg. Eivind har selv gått på Strinda vgs. og var med i oppsetningen av «Guys and Dolls» i 2001. 6. februar var Eivind tilbake der det startet og sammen med Mari ga han verdifulle tilbakemeldinger til våre elever som snart skal stå på scenen. Eivind og Mari har selv spilt «We Will Rock You» på store scener både i Oslo og Stockholm. Et fantastisk møte for elevene våre - og i følge skuespillerne et inspirerende og artig møte med unge musikalutøvere

Klikk her for et gjensyn med fjorårets Strindamusikalsuksess - "Løvenes Konge". Alle bilder Tom Eikrem.

Klikk her for å se videoklipp av "We Will Rock You" i London.

Forestillinga på Strinda skapes og framføres av ca. hundre elever. Tilsammen dekkes alle vanlige funksjoner i et musikalproduksjonsapparat; ikke bare som musikere og skuespillere men også i arbeid med kostymer og kulisser, hår/sminke, lys/lyd/bilde og teknikk, plakatproduksjon og annet PR-arbeid.

Scenen blir bygget og dekorert fra grunnen av, kostymene er sydd for anledningen, musikken er omarrangert for vår besetning, og både sangtekster og manus oversettes eller tilrettelegges. Og alt synges, danses og spilles – selvfølgelig – ”live” på trøndersk fra scenen.

Gjennom årene har musikalen vært organisert som ”valgfag”. Med innføringen av Kunnskapsløftet inngår musikalen i stedet som et prosjektarbeid i tre forskjellige ”programfag” som elevene velger mellom. Disse fagene er "Musikk", "Teaterensemble" og "Scenografi og kostyme".

Liste over musikaler på Strinda:

1991 Hair
1992 Et våpen til besvær