Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Trøndersk matmanifest

Trøndersk matmanifest

Trøndelag har sitt eget matmanifest. Ønsket med trøndersk matmanifest er å bevare, styrke og videreutvikle trøndersk matproduksjon og matkultur gjennom bevisstgjøring. Det trønderske matmanifestet skal skape stolthet og identitet. I år ble dagen markert på Hoeggen ungdomsskole. Sammen med blant annet kjøkkensjef på Credo restaurant og medlem av det norske kokkelandslaget, Espen Aunaas, forberedte elever fra Restaurant- og matfag på Strinda vgs. en toretters lunsj. På laget hadde de også en entusiastisk gjeng 9.klassinger på Hoeggen ungdomskole som serverte maten til over 100 av skolens avgangselever. Dette var god reklame for trønderske råvarer og for Restaurant- og matfag på Strinda vgs.

Det som ble servert var: Braisert oksebryst av urfe fra Snåsa. Til dette var det rotgrønnsaker og salat fra Frosta samt røkt fjellmandelpotetpure. Til dessert var det tjukkmjølkspudding med lokale bringebær, bringebærsorbet og kandiserte frø.

For flere bilder fra markeringen av trøndersk matmanifest sjekk dette facebookalbumet.