Strinda videregående skole > [Forside elementer] > "Ung restaurant" ble en suksess

"Ung restaurant" ble en suksess

Seks 10.trinnelever fra syv ungdomsskoler fikk onsdag en drømmedag på en av byens syv beste restauranter/hoteller. De var alle deltakere i «Ung restaurant». Dette er et rekruteringsarrangement utviklet av Oi (Trøndersk mat og drikke as) samt Geir-Rune Larsen fra Strinda vgs. Målet er å få 10-klassinger til å velge Restaurant- og matfag når de søker videregående opplæring. Ut fra gleden, innsatsviljen og kunnskapen elevene viste lover det godt for rekruteringen til yrket.

Elevene fikk virkelig testet seg på noen av byens fineste kjøkken. Tilbakemeldingene fra Emilies, Britannia Hotell, To rom og kjøkken, Royal Garden Hotell, Søstrene Karlsen, Clarion Hotell og Ai Suma var utelukkende meget positive.

Elevene konkurrerte om beste forberedelse og gjennomføring av en treretters middag basert på lokale råvarer samt oppdekking og servering. Kokkene og servitørene på de ulike bedriftene fungerte som instruktører for ungdomsskoleelevene. Konkurransen varte fra kl. 09:00 til kl. 17:00 med bespisning og senere premieutdeling på kvelden med foreldre, representanter fra skolene, politikere, opplæringsavdelingen i fylket og andre samarbeidspartnere. I følge dommerne Morten Laupstad fra Famosa og Thor-Erik Rosvold (oldermann i Trondheimkokkenes Mesterlaug) var det et uvanlig høyt nivå på elevenes resultat. Det var til slutt ørsmå detaljer som gjorde at Hommelvikelevene ble kåret som vinner av «Ung restaurant 2014».

For alle bildene fra dagen - sjekk dette facebookalbumet.