Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Ungdommens kritikerpris

Ungdommens kritikerpris

Torsdag 24.11 feiret 2STA juryoppdraget med kake. Rektor Trond Hofstad var også tilstede og feiret med elevene.

Juryen skal representere norsk ungdom og skal derfor være bredt sammensatt med klasser fra hele landet. Ulike linjer skal være representert. Felles for 2STA er at alle elevene hadde faget toppidrett i tillegg til de vanlige ST-fagene på Vg1, og mange har fortsatt med toppidrett som fag på Vg2. Etter et vellykket leseprosjekt som kan karakteriseres som minivarianten av Ungdommens kritikerpris vinteren 2016, skjønte norsklærer Camilla at elevene var klare for nye utfordringer på lesefronten. Søknad ble sendt – og nå er 2STA en motivert juryklasse som gleder seg til å representere Trondheim og Midt-Norge i årets Ungdommens kritikerpris.

Åtte skjønnlitterære bøker fra inneværende år er nominert av en jury fra Norsk kritikerlag. I begynnelsen av november fikk 2STA anmeldereksemplar av bøkene. I løpet av noen måneder skal klassen gjøre seg opp en mening. Til hjelp med å finne sine kriterier og til å argumentere ut i fra dem får klassene flere besøk av en profesjonell kritiker.

En uke før prisutdeling møtes representanter fra alle klassene til storjurymøte. Bak lukkete dører diskuterer elevene seg fram til en vinner. Ungdommens kritikerpris deles ut første torsdag i mars, samme dag som Kritikerprisen. Etter utdelingen møter elevene de nominerte forfatterne. Vi ønsker 2STA lykke til med det videre arbeidet.