Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Vellykket uke for internasjonale gjester

Vellykket uke for internasjonale gjester

Nasjonalsymboler og nasjonalfeiring var tema for den avsluttende samlingen i Comeniusprosjektet «Safekeeping our Cultural Identity». De 12 besøkende elevene bodde hos norske vertsfamilier. Mange Strindaelever var derfor også involvert, og de hadde også forberedt framlegg for de internasjonale gjestene.

Vi fikk høre om estisk og tysk markering av nasjonaldag, bruk av flagg og nasjonalsanger. Det siste er særlig interessant i lys av landenes historie. Tyskland har en krigshistorie som preger måten de forholder seg til kulturell identitet på.

I likhet med norske bunader finnes den bayerske Dirndl-drakten som også to av de tyske jentene stilte med i 17-maitoget. Å få oppleve 17. mai med oss var populært. Også været var på vår side og gjorde dette til en minnerik opplevelse.

Estland har en kort historie som selvstendig land. Det var interessant å lære om betydningen av dette for synet på nasjonalsymboler og feiring.

Det er av stor verdi for både elever og lærere å bli kjent med mennesker fra andre land. I tillegg prates det engelsk hele uka. I løpet av uka var vi på skolen og på tur til Munkholmen. Vi fikk vist fram byen vår, vi var på Rosenborgkamp, og på omvisninger og museer.  I løpet av uka ble lærerne også mottatt som gjester i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og de fikk et godt innblikk i den internasjonale satsingen til hele fylket av seniorrådgiver Ståle Ertzgaard.